Medewerker administratie

In het kort

0,6 FTE
OMO Scholengroep Helmond Vakcollege Helmond
Ondersteunende functies
Direct solliciteren Neem contact op

Medewerker administratie
– 0,6 FTE
– Regulier tijdelijk

Vakgebied: Ondersteunende functies
Locatie: OMO Scholengroep Helmond Vakcollege Helmond – Helmond
Omvang: 0,6 FTE
Dienstverband: Regulier tijdelijk
Startdatum: 01-08-2025

Voor de vakmensen van morgen. Hier laat jij talenten tot bloei komen.

Ben jij een administratief medewerker met een passie voor werken in een onderwijsomgeving? Wil je werken in een team dat samen optrekt om betekenisvolle ondersteuning te bieden aan onze school? Bij het Vakcollege in Helmond krijg je de kans!

Wie ben jij?
Jij bent iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat, initiatief toont, houdt van aanpakken en flexibel. Je werkt graag in teamverband, bent communicatief sterk, eerlijk en stressbestendig. Je beschikt minimaal over MBO werk- en denkniveau. Kennis van Magister en examenzaken is een pre. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Jouw rol als administratief medewerker
Als medewerker administratie ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het uitvoeren van de leerling administratie, receptie en examenzaken van het Vakcollege Helmond. Je werkt onder verantwoordelijkheid van de directeur. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:
• Beheren van de leerling administratie (o.a. inschrijvingen, uitschrijvingen, verzuimregistratie).
• Verwerken van aanmeldingen, overdrachten en schooldossiers.
• Invoeren en beheren van gegevens in ParnasSys of vergelijkbaar leerlingvolgsysteem.
• Archiveren van documenten en (digitale) dossiers.
• Ontvangen van bezoekers, ouders en leerlingen aan de balie.
• Aannemen en beantwoorden van telefoon en e-mail.
• Verwerken van ziek- en betermeldingen.
• Verzenden van brieven, nieuwsbrieven en communicatie namens schoolleiding.
• Inplannen van centrale examens en schoolexamens (SE’s en CE’s) in overleg met de examensecretaris.
• Registreren van examenkandidaten in het examenprogramma (zoals WOLF of Facet).
• Overige examen gerelateerde taken.

Waarom werken op Vakcollege Helmond
Op het Vakcollege Helmond werk je in een bruisende leeromgeving midden in de stad, waar diversiteit en persoonlijke groei centraal staan. Samen met een betrokken en bevlogen team help je leerlingen niet alleen om vakkennis op te doen, maar ook om hun plek te vinden in de wereld. Je draagt bij aan onderwijs dat écht het verschil maakt: praktijkgericht, betekenisvol en altijd in verbinding met de regio.

Vanaf de eerste schooldag kiezen onze leerlingen een leerroute die aansluit bij hun talenten en dromen. Als professional krijg je de ruimte om bij te dragen aan vernieuwende leertrajecten, maatwerk en persoonlijke begeleiding. Of je nu voor de klas staat of leerlingen ondersteunt op andere manieren: jouw inzet telt.

We geloven in samen leren – van en met elkaar. In een warme en ondersteunende cultuur krijg jij als medewerker vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt niet alleen aan de toekomst van onze leerlingen, maar ook aan die van jezelf.

Over het Vakcollege Helmond
Het Vakcollege Helmond is dé school in de regio voor vmbo-basis en -kader. Met ruim 600 leerlingen van 28 nationaliteiten zijn we een kleurrijke en inclusieve gemeenschap waar iedereen zich welkom voelt.

Onze school biedt vanaf leerjaar 1 drie profielen: Techniek, Zorg en Welzijn, en Economie en Ondernemen. Leerlingen volgen vanaf het begin veel praktijkvakken, met toenemende praktijkuren en stages in de bovenbouw. Praktijkgericht én omgevingsgericht leren staan centraal in ons onderwijs.

We werken intensief samen met partners in de regio, zoals Brainport Human Campus, Stichting High Tech Helmond-De Peel, andere scholen en verschillende bedrijven en organisaties in de regio. Zo bereiden we leerlingen optimaal voor op een vervolgopleiding én een loopbaan waarin ze hun talenten kunnen inzetten.

Naast regulier onderwijs bieden we ook maatwerk in de vorm van bijvoorbeeld de oriëntatieklas, Entree-opleidingen en leerwerktrajecten. We begeleiden leerlingen in een warm en ondersteunend pedagogisch klimaat zodat zij kunnen uitgroeien tot vakmensen én wereldburgers die klaarstaan om de toekomst mee vorm te geven.

Werken bij OMO Scholengroep Helmond
Samen met het Carolus Borromeus College, het Dr. Knippenbergcollege en het Praktijkcollege Helmond vormen wij OMO Scholengroep Helmond. Binnen onze scholengroep werken we vanuit de thema’s Wij verbinden, Wij vernieuwen en Wij groeien. Dit betekent dat we samenwerking stimuleren, blijven ontwikkelen en kansen creëren voor zowel leerlingen als medewerkers. Als docent bij ons profiteer je van een sterk netwerk, brede ontwikkelmogelijkheden en de kans om bij te dragen aan inspirerend onderwijs in de regio.

Wat bieden wij jou?
• Eerlijke leerlingen die je aan het lachen maken én uitdagen.
• Een warme school met ruimte voor jouw ideeën.
• Collega’s die je ondersteunen én je bij de vrijdagmiddagborrel zien.
• Elke dag iets nieuws – met een flinke dosis humor.
• Salaris conform cao VO – schaal 7 ( € 2.675,- tot € 3.764,- per maand bij een fulltime aanstelling).
• Een tijdelijke aanstelling van 0,6 fte.
• Startdatum per aanvang schooljaar 2025-2026.

Klaar om het verschil te maken?
Solliciteer via het OMO-sollicitatieportaal. Reageren kan tot en met 7 juli 2025. Bij geschikte kandidaten kan de vacature eerder gesloten worden. De gesprekken staan ingepland op dinsdag 8 en woensdag 9 juli 2025.

Meer weten?
Bekijk onze website vakcollege.nl of neem contact op met Naoufal Berdhe (directeur) via n.berdhe@omosghelmond.nl of bel 0492 – 79 20 20.

We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Het bericht Medewerker administratie verscheen eerst op OMO Scholengroep Helmond.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over solliciteren en onze vacatures.

Solliciteren

Belangstelling? Wij nemen contact met je op

Heb jij interesse om bij het Vakcollege aan de slag te gaan en wil je weten wat de mogelijkheden zijn vul dan onderstaand contactformulier in

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Ervaringen

Dit zeggen (jouw toekomstige) collega’s

“Van een leidinggevende functie in het bedrijfsleven naar voor de klas staan – die 34 ogen op me gericht – dat was even wennen. Maar nu kan ik me geen mooiere baan voorstellen.”

Hoe is jouw route naar het onderwijs verlopen?

“Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt, maar het idee om les te geven zat altijd al in mijn achterhoofd. Toch koos ik destijds voor een andere richting. Tot ik op mijn 50ste dacht: je moet niet je hele leven blijven dromen, maar je droom naleven. Toen heb ik de stap gezet naar het onderwijs, omdat ik jongeren enthousiast wilde maken voor techniek en mijn steentje wilde bijdragen aan de toekomst van het vak. Inmiddels werk ik hier al 3 jaar als PIE docent (produceren, installeren en techniek) en geef ik electrolessen aan de bovenbouw.”

Waarom heb je de keuze niet eerder gemaakt?

“Bij mijn vorige baan was het lastig om een opleiding te combineren met werk en stage, waardoor ik de overstap niet eerder kon maken. Op het Vakcollege kreeg ik de kans om fulltime aan de slag te gaan én mijn onderwijs-bevoegdheid te halen. Dat was precies wat ik nodig had. Nu kan ik dagelijks mijn passie voor techniek overbrengen op leerlingen en dat geeft enorm veel voldoening.”

Wat maakt het Vakcollege voor jou bijzonder?

“De leerlingen. Ze zijn eerlijk, direct en echte doeners. Het mooiste moment is wanneer ze iets voor elkaar krijgen waarvan ze niet dachten dat het zou lukken. Bijvoorbeeld als ze een motor aansluiten en het lampje gaat branden. Die trots op hun gezicht, dat is waarom ik dit werk doe.”

Wat maakt het Vakcollege een fijne plek om te werken?

“De vrijheid die we hier krijgen. Naast het docentschap ben ik bijvoorbeeld ook lid van de examencommissie en projectleider van Sterk Techniek Onderwijs (STO). Als ik op vrijdag geen lessen heb, dan mag ik thuis werken. Zeker in verband met de reistijd (86 kilometer enkele reis) is dat erg fijn. Daar ben ik erg dankbaar voor.”

Hoe zou je het Vakcollege in drie woorden omschrijven?

“Collegiaal, praktisch en betrokken. We werken hier samen, alles draait om de praktijk, en we hebben oog voor elkaar.”

Welke eigenschappen moet je hebben om hier goed te passen?

“Je moet een mensenmens zijn. Rustig, geduldig en iemand die echt oog heeft voor leerlingen. Daarnaast is praktijkervaring belangrijk, maar minstens zo belangrijk is dat je kunt begeleiden en motiveren.”

Richard Starmans

Docent PIE (produceren, installeren en techniek)

Meer lezen

“Een leerling die normaal gesproken erg verlegen is, kwam ineens naar me toe en gaf me een knuffel. Dat zijn de momenten waarop je voelt dat je echt iets betekent.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

“Eigenlijk bestaat er geen gemiddelde werkdag en dat maakt dit werk juist zo leuk. Natuurlijk heb je een planning, maar die kan zo weer veranderen. Een klas komt anders binnen dan verwacht, er spelen mentorzaken of een leerling heeft iets meegemaakt en heeft even extra aandacht nodig. Je moet flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Daarom is het hier elke dag interessant en afwisselend!.”

Hoe ben je op het Vakcollege terechtgekomen?

“In 2019 kwam ik hier als stagiaire binnen en sindsdien ben ik niet meer weggegaan. Ik geef Nederlands en heb me hier de afgelopen jaren echt kunnen ontwikkelen. Het mooie is dat ik de ruimte krijg om taken op te pakken die bij me passen, zoals het bijdrage aan het ontwikkelen van een nieuw vak.”

Wat maakt het Vakcollege een fijne plek om te werken?

“Het is een dynamische omgeving met een heel divers team en situaties die je blijven uitdagen. Geen dag is hetzelfde en dat houdt het werk interessant. Bovendien is er veel ruimte om te ontdekken wat bij je past en waar je je verder in wil ontwikkelen.”

Welke uitdaging in het onderwijs geeft jou de meeste energie?

“Als het mij lukt om met mijn groep tot leren te komen. In het leven van een tiener spelen zoveel meer dingen dan alleen school. Wij willen als docenten natuurlijk graag onze lessen geven, maar voor sommige leerlingen is school slechts een bijzaak. Dan probeer je je te verdiepen in de belevingswereld van de leerling. Als het me lukt om een band op te bouwen en de leerlingen te motiveren, dan voelt dat als winst.”

Hoe zou je de school in drie woorden omschrijven?

“Samen, dynamisch en betrokken. Je staat er hier nooit alleen voor.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die hier wil werken?

“Doen! Dit is een plek waar je mag leren en je kunt echt een verschil maken.

Maureen Damen

Docent Nederlands

Meer lezen

“Onderwijs maak je samen, met leerlingen, docenten en ondersteunend personeel.”

Naoufal jij bent in februari 2025 gestart als directeur van Praktijkcollege Helmond en Vakcollege Helmond, hoe is dat?

“Het is een prachtige uitdaging. Ik ben iemand die graag in contact staat met collega’s en leerlingen, en ik merk dat er hier veel ruimte is om samen het onderwijs vorm te geven. Ik wil toegankelijk zijn en luisteren naar de mensen om me heen. Tegelijkertijd hecht ik veel waarde aan structuur en duidelijkheid. Als team kunnen we het verschil maken, en dat geeft me veel energie.”

Waar krijg jij de meeste energie van in je werk?

“Vooral van samenwerking. Als er nieuwe initiatieven ontstaan doordat collega’s met verschillende expertises samenkomen, dan weet je dat je iets moois aan het bouwen bent. Ik geloof in een balans tussen innovatie en stabiliteit. We hebben mensen nodig die vooruit willen, maar ook collega’s die zorgen dat de basis stevig blijft.”

Praktijkcollege Helmond, één van jouw scholen heeft als slogan ‘Samen bouwen aan jouw toekomst’. Hoe zie jij dat?

“Dat is precies hoe ik het zie. Onderwijs maak je samen, met leerlingen, docenten en ondersteunend personeel. Ik geloof niet in een top-down aanpak, maar in gezamenlijk draagvlak. Wat willen we als school bereiken? Wat past bij onze visie? Die gesprekken wil ik graag voeren, zodat we samen onze koers bepalen.”

Hoe belangrijk vind jij persoonlijke ontwikkeling binnen de school?

“Essentieel. Niet alleen voor leerlingen, maar ook voor medewerkers. Als je investeert in de ontwikkeling van collega’s, heeft dat direct effect op de kwaliteit van het onderwijs. Dat kan in de vorm van professionalisering, maar ook door ruimte te bieden voor initiatieven en groei. Ik vind het belangrijk dat medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen.”

Wat voor type collega past volgens jou goed binnen deze scholen?

“Iemand die relaties kan opbouwen. Je moet hier echt de verbinding zoeken met leerlingen en collega’s. Daarnaast is lef belangrijk. We bieden volop kansen om het onderwijs praktischer en innovatiever te maken, maar daar moet je wel voor durven gaan. Als je houdt van uitdaging en ontwikkeling, dan zit je hier op de juiste plek.”

Nafoual Berdhe

Directeur Praktijkcollege en Vakcollege Helmond

Meer lezen

contact

Heb je vragen voor ons?

Veel gestelde vragen hebben we opgenomen in onze schoolwiki. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@vakcollege.nl

Neem contact op
Hey, wanneer is de volgende Open Huis op het Vakcollege Helmond?

Het volgende Open Huis bij ons is op vrijdag 30 januari 2026. Je bent welkom van 16:00 tot 20:00 uur.

To top